Zamárdi Nőikar

2022.06.16

Zamárdi 

A Zamárdi Nőikar 2005-ben alakult. Cziberéné Ráduly Irén karvezető- szolfézs tanár vezetésével, a középkori daloktól egészen a modern, könnyűzenei feldolgozásokig mindent szívesen énekelnek. Számos alkalommal szerepeltek kórustalálkozókon, rendezvényeken, nem egyszer határon túl is. Az énekkar a város képviselőtestületétől "Zamárdiért" elismerő oklevelet kapott, majd elnyerte a Zoltán Jenő díjat is (Zamárdi kulturális életéért díjat).


A Somogy megyei Zamárdi Nőikar immáron 17 éves múltra tekint vissza. Számos alkalommal szerepeltek külföldi kórustalálkozókon, rendezvényeken így például Zamárdi testvértelepülésein, a németországi Malschban, a Székelyföldi Székelyvéckén, a felvidéki Borsiban, a szerbiai Adán, a kárpátaljai Visken, és idén a szlovákiai Ipolyságon. 

A kórus egyik fő célja a határon túli magyar énekkarokkal való kapcsolatok létesítése és ápolása, valamint az amatőr kóruséneklés terjesztése, népszerűsítése, és nem utolsó sorban a helyi értékek megőrzése, közösségépítés az éneklés és a zene segítségével.
Karnagy: Cziberéné Ráduly Irén